Robotické vysavače

Robotické vysavače

Robotické vysavače

Koho by bavilo neustále uklízet? Robotické vysavače ano! Představují skvělého pomocníka do domácnosti, který vám důkladně vysaje a některé modely rovnou také vytřou. Mohou vám tedy výrazně ušetřit čas. Jaký je nejlepší robotický vysavač?

Proč si koupit robotický vysavač? Výhody, které vám zjednoduší život

  1. 1. Funguje sám bez vaší přítomnosti a můžete ho spustit odkudkoliv
  2. 2. Nastavíte si harmonogram úklidu a robot ho bude dodržovat
  3. 3. Robot je tichý společník
  4. 4. Hlásí vám, co zrovna bude dělat
  5. 5. Nebudou vás bolet záda po úmorném vysávání
  6. 6. Ideální pro rodiny s mazlíčky nebo s dětmi, protože podlaha bude stále čistá
  7. 7. Vrátíte se domů a budete mít uklizeno
  8. 8. Robot je vhodný pro alergiky

Nejste si stále jistí? Přečtěte si článek s 8 důvody, proč si pořídit robotický vysavač.

Robotické vysavače jako úklid budoucnosti

Podle funkcí se tito chytří pomocníci dělí na tři základní typy. Kromě běžných robotických vysavačů můžete narazit také na robotické vysavače 2 v 1, nebo 3 v 1.

Robotický vysavač 2 v 1

Mimo vysávání vám tento přístroj pomůže také s vytíráním. S lehkostí tedy zabije dvě mouchy jednou ranou.

Robotický vysavač 3 v 1 s UVC lampou

Tento vysavač vám kromě vysávání a vytírání dokáže nabídnout také dezinfekci pomocí UVC technologie, která patří mezi jedny z neúčinnějších. Ta ničí až 99,9 % bakterií, plísní, virů, roztočů a dalších mikroorganismů, které se v domácnosti běžně vyskytují. Dosáhnete s ním tedy perfektně čisté domácnosti bez použití jakýchkoliv chemických prostředků. UVC technologií je vybaven robotický vysavač VR2020, VR3205, VR3210 a VR3520.

Robotický vysavač s 3D technologií

Robotický vysavač vybavený 3D technologií kombinuje hlavní výhody laserové a kamerové technologie. Oproti běžným laserovým modelům je vybaven dvěma laserovými skenovacími systémy. TOF senzorem pro precizní naskenování domácnosti a systémem Triple Laser Beam s trojrozměrným rozpoznáním překážek. Díky tomu dokáže v reálném čase rozpoznat a vyhnout se i drobným předmětům. Velkou výhodou 3D laserové technologie je bezpečnost vaší domácnosti. Laserové senzory totiž nepředstavují riziko ztráty soukromí nebo zneužití citlivých informací, které bývá spojováno s robotickými vysavači s kamerovým systémem. 3D technologií je vybaven robotický vysavač VR3550.

Robotický vysavač s mopem

Pokud ve vaší domácnosti převládají tvrdé podlahy, robotický vysavač s mopem bude pro vás tou pravou volbou. Dokáže totiž vysávat a vytírat najednou. Vybrané modely nabízí elektronicky řízené dávkování vody pomocí mobilní aplikace a efektivní způsob vytírání Y-wash. Robot se pohybuje v "Y" trajektorii, během které každý kousek podlahy projede opakovaně a díky tomu účinně odstraní i zaschlé skvrny, špínu a ostatní nečistoty.

Robotický vysavač s prachovým zásobníkem

Robotické vysavače VR3550, VR3510 a VR3520 jsou vybaveny zásobníkem na prach a nabíjecí stanicí v jednom. V zásobníku se nachází sáček, do kterého robot automaticky odvádí nečistoty. Kapacita sáčku vydrží až 2 měsíce a vy se po celou dobu nemusíte dotknout vysátého prachu. Doporučujeme tedy tento model alergikům.

Jak funguje robotický vysavač?

Většinou se setkáte s techDnologií na bázi rotačních kartáčů, které do zařízení nasávají prach a nečistoty. Oproti klasickému vysavači je ten robotický nesrovnatelně tišší. Nejlepší robotický vysavač si dokáže mimo klasických podlah poradit také s koberci.

Naše české robotické vysavače značky Concept disponují gyroskopickou nebo laserovou navigací pro perfektní orientaci v prostoru. Jsou také vybaveny senzory proti pádu a nárazu. Výhodou laserové navigace je, že robot si pamatuje, kde již uklízel, a tak se na jedno místo nevrací dvakrát. Modely s gyroskopickou navigací vynikají nízkou výškou, takže si lépe poradí s úklidem pod nábytkem a v jiných těžko přístupných místech.

Kombinaci nízké výšky a laserové navigace nabízí model s vyspělou 3D VisiOne Technology Concept VR3550. Je vybaven dvěma laserovými skenovacími systémy - TOF senzorem a systémem Triple Laser Beam v podobě 3 laserů umístěných v nárazníku robota. Díky laserovým senzorům nemusíte mít strach ze ztráty soukromí nebo zneužití citlivých informací, které bývá spojené s robotickými vysavači s kamerou. Kameru nahrazují laserové senzory s trojrozměrným rozpoznáním předmětů, které rozpoznají i drobné předměty.

Ať už vybíráte robotický vysavač s mopem či nikoliv, před koupí důrazně doporučujeme shlédnout naše video Jak vybrat vhodný robotický vysavač nebo si přečíst náš článek Jak vybrat robotický vysavač. Dozvíte se, jaké další faktory byste při rozhodování měli brát v potaz.

Kartáče, kterými jsou robotické vysavače vybaveny

Robotické vysavače jsou vybaveny dvěma typy kartáčů - hlavním podélným a bočním.

Hlavní (podélný) kartáč odvádí nečistoty do sacího otvoru. Robotické vysavače Concept jsou vybaveny až 3 vyměnitelnými hlavními kartáči:

  • CARPET kartáč je vhodný na tvrdé podlahy i koberce
  • HARDFLOOR kartáč je díky měkkému povrchu ideální především na tvrdé podlahy
  • PET kartáč je vhodný na zachycení zvířecích chlupů a popadaných vlasů

Dva boční rotační kartáče rozšiřují záběr vysávání a dokonale uklidí podél stěn, nábytku a v rozích místnosti.

Li-Ion baterie a nabíjení robotického vysavače

Robotické vysavače Concept disponují Li-Ion baterií, která má až 5200 mAh a vydrží nabitá až po dobu 250 minut. Robotický vysavač se dobijí ve své stanici, kde potřebuje zůstat zhruba 4-5 hodin, aby měl baterii zcela nabitou. Vybije-li se váš robot v průběhu úklidu, sám vyhledá stanici a zajede do ní. Po dobití se vrátí na stejné místo a pokračuje v úklidu.

Mobilní aplikace

Ovládání robota je velice intuitivní a funguje přes aplikaci Concept Home, která je celá v češtině. Aplikaci je možné zdarma stáhnout pro iOS i Android. Používáte-li domácího asistenta Alexu nebo Google Home, můžete vysavač ovládat i hlasem. Nerozumíte tolik moderním technologiím? Nevadí, vysavač můžete používat i pomocí dálkového ovladače. Více o instalaci aplikaci se dozvíte ve videu Instalace aplikace Concept Home.

Aplikace dokáže zmapovat prostory a automaticky rozdělit na jednotlivé místnosti, které poté pouze pojmenujete a uložíte. V aplikaci potom stačí vždy vybrat pokoj, který chcete zrovna uklidit. Pro každou místnost je možné nastavit časový plán, sací výkon a intenzitu dávkování vody, když budete chtít zrovna vytírat. Zároveň aplikace umožňuje uložit mapy až 5 pater a pouze mezi nimi překlikávat podle toho, kde zrovna váš robot uklízí. Díky aplikaci v telefonu si vysavač zapnete odkudkoliv.

Robotické vysavače nabízejí řadu chytře vymyšlených funkcí a technologií pro ještě pohodlnější úklid

  • Triple Laser Beam 3D Scan trojrozměrné rozpoznání předmětů.
  • Plánování úklidu umožňuje nastavit pro každou místnost časový plán úklidu.
  • Senzory proti nárazu rozeznají překážku, takže robot nenaráží do stěn a nábytku.
  • Senzory proti pádu zamezí robotickému vysavači pádu ze schodů a jiných vyvýšených míst.
  • BLDC motor je digitální bezkartáčový motor, který má řadu výhod oproti běžným motorům - je výkonnější, tišší, spolehlivější, energeticky úspornější a dosahuje delší životnosti. Pokud se chcete dozvědět více, přečtěte si článek BLDC motor a jeho výhody.
  • Rozpoznání koberců - robotický vysavač automaticky zvýší sací výkon na maximum pokaždé, kdy najede na koberec, takže vysaje i hluboko usazené nečistoty.
  • Rozpoznání koberců během mopování - s nasazeným mopovacím nástavcem robot rozpozná koberec, zastaví před ním a objede ho. Nemusíte tedy nastavovat zakázané zóny během vytírání.
  • Úklid vícepatrové domácnosti - robotický vysavač dokáže uložit několik samostatných map, takže si poradí i s vícepatrovou domácností.
  • Rozdělení místností - aplikace zmapované prostory automaticky rozdělí na jednotlivé místnosti.
  • Robot mluví česky - v mobilní aplikaci lze nastavit jazyk, ve kterém na vás bude robot mluvit, včetně češtiny.

Jak se starat o robotický vysavač?

  1. 1. Po zaplnění sběrné nádoby je potřeba ji vysypat a očistit či opláchnout filtr
  2. 2. Poté je potřeba očistit kartáče od vlasů, nitek a prachu
  3. 3. Očištění čidel a senzorů také napomáhá správnému fungování robota
  4. 4. Zkontrolujte kontakty pro bezproblémové nabíjení
  5. Prémiový servis jako nová služba k tyčovým a robotickým vysavačům

    Využijte službu Prémiového servisu, díky které prodloužíte životnost vašeho vysavače a uchováte sílu jeho sacího výkonu. Součástí služby je rozmontování a vyčištění vysavače, jeho kontrola, výměna filtrů a bočních kartáčků, diagnostika stavu baterie a 20% sleva na novou baterii a další příslušenství. Vše bude expresně vyřízeno, takže na vysavač nebude dlouho čekat a dopravu tam i zpět platím my. Více se o službě dozvíte v kartě Prémiového servisu .

    Recenze na robotické vysavače

    Server Covybrat.cz napsal recenzi na nový model robotického vysavače Concept VR3510. Recenzi si můžete přečíst na jejich stránkách. Testado.cz udělalo recenzi na robotický vysavač VR3205 a v jejich testu obstál vysavač podle jejich slov na výbornou.

    Doporučení na Concept robotické vysavače získáte také na Heurece. Tam robotický vysavač VR3510 má hodnocení 100 % a dalších 7 modelů se pohybuje nad 90 %. Celkově jsou ale recenze a zpětné reakce velice kladné a zákazníci jsou spokojení.

    Nejlepší robotické vysavače Concept na Heurece

    1. 1. Robotický vysavač VR3110 a VR3120 - 94 %
    2. 2. Robotický vysavač VR3520 a VR3210 - 92 %
    3. 3. Robotický vysavač VR3105 - 90 %

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

10 produktů
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Robotický vysavač s mopem visiOne 3D VR3550

Robotický vysavač s mopem visiOne 3D Concept VR3550 s trojrozměrným rozpoznáním předmětů vyniká perfektní orientací v prostoru, extra výkonem 8000 Pa, nízkou výškou 8,5 cm, tichým chodem a maximální samostatností. Ovládnete ho pomocí mobilní aplikace Concept Home (v češtině), nebo přes hlasového asistenta. Precizně a rychle zmapuje i velké prostory a je vhodný i pro vícepatrové domácnosti.

19 990 Kč 

s DPH

Robotický vysavač s mopem 3v1 REAL FORCE Laser Complete Clean Care UVC VR3520

Robotický vysavač UVC Concept VR3520 je chytře vymyšlený pro maximální komfort a pohodlí během úklidu. Je vybaven pokročilým způsobem mapování, který vaši domácnost naskenuje a rozdělí na jednotlivé místnosti. Dokáže vysávat, vytírat i sterilizovat. Díky funkci automatického vysypávání obstará až 2 měsíce běžného úklidu bez nutnosti vysypávání nečistot. Poradí si i s vícepatrovou domácností.

13 999 Kč 

s DPH

Robotický vysavač s mopem 2v1 REAL FORCE Laser 3D VR3400

Robotický vysavač s mopem 2v1 Laser 3D Concept VR3400 s trojrozměrným rozpoznáním předmětů vyniká perfektní orientací v prostoru, výkonem 4000 Pa a automatickou detekcí koberců. Ovládnete ho pomocí mobilní aplikace Concept Home (v češtině) nebo přes hlasového asistenta. Precizně zmapuje i velké prostory a je vhodný i pro vícepatrové domácnosti.

9 999 Kč 

s DPH

Robotický vysavač s mopem 2v1 PERFECT CLEAN Laser VR3350

Robotický vysavač s mopem 2v1 Concept VR3350 je chytře vymyšlený pro maximální komfort a pohodlí během úklidu. Je vybaven pokročilým způsobem mapování, který vaši domácnost naskenuje a rozdělí na jednotlivé místnosti. Dokáže vysávat i vytírat. S výškou pouhých 7,6 cm uklidí i pod nízkým nábytkem. Díky funkci automatického vysypávání obstará až 2 měsíce běžného úklidu bez nutnosti vysypávání nečistot. Poradí si i s vícepatrovou domácností.

8 999 Kč 

s DPH

Robotický vysavač s mopem 2 v 1 PERFECT CLEAN Laser VR3125

Robotický vysavač s mopem Laser 2v1 Concept VR3125 není úplná novinka, ale upgrade oblíbeného modelu VR3120. Hlavní změnou je, že robot je propojen s mobilní aplikací Concept Home, která nabízí více možností než původní aplikace Concept Robot. Změnu zaznamenal i prachový zásobník, který je rozšířen o přihrádku na aroma tabletu, a původní zásobník 2v1 nahradil nasazovací mopovací modul.

8 999 Kč 

s DPH

Robotický vysavač s mopem 2 v 1 RoboCross Laser VR3115

Robotický vysavač s mopem Laser 2v1 Concept VR3115 není úplná novinka, ale upgrade oblíbeného modelu VR3110. Hlavní změnou je, že robot je propojen s mobilní aplikací Concept Home, která nabízí více možností než původní aplikace Concept Robot. Změnu zaznamenal i prachový zásobník, který je rozšířen o přihrádku na aroma tabletu.

7 999 Kč 

s DPH

Robotický vysavač 2v1 RoboCross Gyro VR2110

Robotický vysavač s mopem Gyro 2 v 1 Concept VR2110 si poradí se suchým i mokrým úklidem. Na jedno nabití vydrží až 180 min. S výškou pouhých 8 cm uklidí i pod nízkým nábytkem. Ovládat ho můžete pomocí aplikace, která je v češtině, přes hlasového asistenta nebo dálkovým ovladačem. Je vybaven 3 hlavními kartáči a magnetickým páskem, který slouží jako virtuální zeď.

5 999 Kč 

s DPH

Robotický vysavač s mopem 3v1 Perfect Clean Gyro Defender UVC VR2020

Robotický vysavač s mopem 3 v 1 Gyro Defender UVC Concept VR2020 si poradí se suchým i mokrým úklidem. Je vybaven UVC sterilizačním režimem a zásobníkem na aroma tabletu, díky které váš byt nejen uklidí, ale i krásně provoní. S výškou pouhých 8 cm vysaje i pod nízkým nábytkem. Vyniká vysokou sací silou a výdrží až 120 min. na jedno nabití.

5 999 Kč 

s DPH

Prémiový servis vysavače

Využijte Prémiový servis pro váš robotický nebo tyčový vysavač Concept, díky kterému prodloužíte jeho životnost a uchováte sílu sacího výkonu. Součástí služby je i profesionální diagnostika stavu baterie a 20 % sleva na náhradní příslušenství.

1 299 Kč 

s DPH

Instalace robotického vysavače specialistou z Conceptu

Nabízíme profesionální instalaci zakoupeného robotického vysavače. Po obdržení poukazu a registraci náš technik přijede k vám domů, vysavač zprovozní, spáruje s mobilní aplikací a poradí s obsluhou.

1 000 Kč 

s DPH