Plynové varné desky

Plynové varné desky

Plynové varné desky

Do vestavných kuchyň se perfektně hodí plynové varné desky. Mají nádech retra, ale přitom jsou moderní a designové. Pořídit si ji může i ten, kdo nemá přívod plynu díky napojení na propan butan. Plynové desky mají vysoký výkon, rychle reagují na změnu a jsou cenově dostupné.

Proč si pořídit plynovou desku?

Plynová deska je skvělá do moderních, designových a minimalistických kuchyní. Má vysoký výkon a okamžitě se zahřívá, takže vařit můžete pomalu ihned a nemusíte na nic čekat. Regulace ohřevu je okamžitá a snadná. Plynové desky jsou cenově nejdostupnější.

Jaký je rozdíl mezi plynovou, sklokeramickou a indukční deskou aneb jak vybrat varnou desku?

Indukční desky mají výhody v úspoře energie, v rychlém a jednoduchém vaření, bezpečném provozu, snadné údržbě a v okamžité reakci. Nevýhodou může být pořízení speciálního nádobí a vyšší pořizovací cena.

Sklokeramická deska se může zdát od indukce k nerozeznání, ale zdání klame. Sklokeramika je energeticky náročnější, trvá, než dosáhne bodu varu a horké varné zóny nevychladnou hned. Výhodou je, že na ni můžete dát jakékoliv nádobí, není hlučná a cenově dostupnější.

Plynová deska patří mezi levnější desky. Je taky úsporná, rychle se na ní dá regulovat teplota a není potřeba speciální nádobí. Nevýhodou je větší bezpečnostní riziko kvůli volnému ohni a členitější povrch desky, tím pádem je údržba o něco složitější.

Materiál desky

  • Plynová varná deska z kvalitního nerezu
  • Plynová varná deska z kvalitního tvrzeného skla

Plynové desky najdete v několika velikostech

Plynové varné desky mohou mít hned několik hořáků. Vyberte si podle toho, jak velkou kuchyň a domácnost máte, ať se vám na desce co nejlépe vaří.

Dva hořáky jsou ideální do menší bytů, garsonek nebo i na chatu, kam občas zajedete. Dva horáky vám nedopřejí moc místa, takže velké vyvařování úplně nezvládnou, ale na uvaření vody a rychlých obědů poslouží výborně.

4 hořáky jsou klasikou, která se hodí do každé rodiny a umožní i náročné vaření.

5 hořáků na plynové desce jsou pro ty, kteří si se čtyřmi nevystačí a stále jim chybí jedna plotýnka na víc. Deska je o něco větší, takže je potřeba na danou velikost myslet předem, abyste měli v kuchyni ten správný otvor.

Parametry, na které byste se měli dívat hned od samého začátku:

      1. Výkon je parametry, který udává rychlost přípravy pokrmu. Čím vyšší je, tím rychleji vám jídlo uvaří. Celkový výkon je součtem všech hořáků.
      2. Rozměry jsou důležité z toho důvodu, že když si necháváte dělat vestavnou kuchyň, musí tam být přesný otvor na danou varnou desku.
      3. Materiál vybírejte podle toho, který se nejlépe čistí, je nejodolnější a zároveň se designově hodí do vaší kuchyně.

Umístění ovládacích knoflíků

Nerezové ovládací knoflíky jsou umístěny vpředu plynové desky. Někdy jsou zarovnané na střed, jindy zas do strany, a to podle rozložení a velikosti hořáků. Knoflíky mají přesně takovou velikost, abyste mohli co nejpřesněji nastavit plamen, ale zároveň byly pořád ergonomické pro muže i ženy. Pro jednodušší čištění se dají snadno oddělat.

Designové ladění s celou kuchyní díky výběru barev

Plynová varná deska je krásný designový prvek do kuchyně, proto je potřeba, aby tam perfektně ladil. Vyberte si ze tří možností designu:

  • Nerez
  • Bílé sklo
  • Černé sklo

Další funkce, které dělají z plynové desky dokonalého pomocníka

  • Litinové mřížky zajišťují skvělou stabilitu nádobí, jednoduché čistění a designově rozzáří varnou desku
  • Hořák WOK je extrémně výkonný hořák, který je ideální na prudké smažení. Hodí se pro velké pánve nebo pro pánve se stejnojmenným názvem
  • Automatické zapalování zažehne plamen bez použití zapalovače

Je plynová deska nebezpečná?

S plynovou deskou se nemusíte bát o únik plynu. Každý hořák je vybaven bezpečnostním zařízení, který automaticky vypne přívod plynu do konkrétního hořáku, když dojde k náhodnému zhasnutí plamene průvanem nebo přetečením hrnce.

Varná deska na propan butan

Nemáte-li přívod plynu, i tak si můžete dovolit plynovou varnou desku, a to díky propan butanu. V balení naleznete speciální trysky, které v hořácích vyměníte.

Sporák s plynovou varnou deskou

Nemáte-li možnost vestavné kuchyně, pořiďte si sporák s plynovou deskou. Produkty naleznete na této stránce .

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

10 produktů
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Plynová varná deska PDV7575bc 75 cm BLACK

Plynová deska Concept PDV7575bc v designu černého skla disponuje masivními litinovými mřížkami, elektronickým zapalováním hořáků v knoflíku a bezpečnostní pojistkou proti úniku plynu.

8 999 Kč 

s DPH

Plynová varná deska PDV4875ss 75 cm SINFONIA

Plynová deska Concept PDV4875ss v nerezovém provedení disponuje masivními litinovými mřížkami, elektronickým zapalováním hořáků v knoflíku a bezpečnostní pojistkou proti úniku plynu.

5 999 Kč 

s DPH

Plynová deska vestavná 60 cm PDV7460wh WHITE

Plynová deska PDV7460wh z linie WHITE je zpracována z kvalitního tvrzeného skla a nabízí 4 varné zóny včetně WOK hořáku, masivní litinové mřížky a praktické elektronické zapalování hořáků.

5 999 Kč 

s DPH

Plynová varná deska PDV7460bc BLACK

Plynová deska PDV7460bc z linie BLACK je zpracována z kvalitního tvrzeného skla a nabízí 4 varné zóny včetně WOK hořáku, masivní litinové mřížky a praktické elektronické zapalování hořáků.

5 999 Kč 

s DPH

Plynová varná deska PDV7160 BLACK

Plynová deska Concept PDV7160 v provedení černého skla disponuje masivními litinovými mřížkami, WOK hořákem, elektronickým zapalováním hořáků v knoflíku a bezpečnostní pojistkou proti úniku plynu.

4 999 Kč 

s DPH

Plynová varná deska PDV7060 BLACK

Plynová deska Concept PDV7060 v provedení černého tvrzeného skla disponuje masivními litinovými mřížkami, elektronickým zapalováním hořáků v knoflíku a bezpečnostní pojistkou proti úniku plynu.

4 999 Kč 

s DPH

Exkluzivně u partnera

Plynová deska vestavná 60 cm PDV7260bc BLACK

Plynová deska Concept PDV7260bc v provedení černého skla disponuje masivními litinovými mřížkami, elektronickým zapalováním hořáků v knoflíku a bezpečnostní pojistkou proti úniku plynu.

4 999 Kč 

s DPH

Plynová varná deska PDV4760

Plynová deska Concept PDV4760 v nerezovém designu je vybavena masivními litinovými mřížkami, WOK hořákem, elektronickým zapalováním hořáků v knoflíku a bezpečnostní pojistkou proti úniku plynu.

4 199 Kč 

s DPH

Plynová varná deska PDV4560

Plynová deska Concept PDV4560 v nerezovém designu je vybavena masivními litinovými mřížkami, elektronickým zapalováním hořáků v knoflíku a bezpečnostní pojistkou proti úniku plynu.

3 599 Kč 

s DPH

Plynová varná deska PDV7230bc BLACK

Plynová deska dvouplotýnková Concept PDV7230bc z kvalitního tvrzeného skla nabízí 2 varné zóny, vč. WOK hořáku. Disponuje elektronickým zapalováním hořáků, masivní litinovou mřížkou a pojistkou proti úniku plynu.

3 299 Kč 

s DPH