Čarodějnická grilovačka: Když se kouzla míchají s chutí
Zapomeňte letos na obyčejné buřty a zkuste něco, co bude bavit nejen vaše chuťové pohárky, ale i fantazii! Připravili jsme pro vás pár magických receptů, díky kterým se vaše grilovačka promění v pravou čarodějnickou hostinu pod širým nebem.
.
.
Čarodějnický špíz s tofu a sezamem
.
Vegetariánský špíz, který okouzlí i masožravce.
.
Ingredience: 1 balení marinovaného tofu, 1 paprika (červená i žlutá), 1 cuketa, 1 červená cibule, 2 lžíce sójové omáčky, 1 stroužek česneku, kousek zázvoru, sezam
.
Postup: Tofu nakrájejte na kostky a naložte alespoň na 30 minut do směsi sójové omáčky, prolisovaného česneku a nastrouhaného zázvoru. Zeleninu nakrájejte na větší kusy. Vše napichujte na špejle, posypte sezamem a grilujte do zlatova. Podávejte s jogurtovým nebo jiným oblíbeným dipem.
Kouzelná bageta s česnekem a sýrem
.
Ingredience: 1 francouzská bageta, 100 g másla, 2 stroužky česneku, hrst čerstvých bylinek (petržel, tymián), 100 g sýra (čedar, eidam)
.
Postup: Bagetu nakrojte, ale nedořízněte. Smíchejte máslo, česnek a bylinky, vtlačte do zářezů. Přidejte nastrouhaný sýr, zabalte do alobalu a grilujte asi 15 minut. Výsledek? Hříšně dobrá záležitost!
Jablka v čarodějnickém kotlíku
.
Sladká tečka s nádechem kouzel.
.
Ingredience: 4 jablka, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička skořice, šťáva z 1 citronu, trochu másla
.
Postup: Jablka nakrájejte na měsíčky, zakapejte citronovou šťávou, posypte skořicí a cukrem, přidejte pár kousků másla. Zabalte do alobalu nebo dejte do litinového hrnce a nechte na grilu cca 20 minut. Skvělé se zmrzlinou, lžičkou smetany nebo bílého jogurtu.
Netopýří křidélka v kouřové marinádě
.
Pikantní křidélka, která zmizí dřív, než řeknete „abrakadabra“.
.
Ingredience: 1 kg kuřecích křídel, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžíce uzené papriky, 2 stroužky česneku (nasekané), šťáva z 1 limetky, chilli podle chuti
.
Postup:
Křídla naložte alespoň na 2 hodiny (ideálně přes noc) do marinády z uvedených surovin. Grilujte dozlatova a podávejte s BBQ omáčkou nebo pikantním.
Čarodějnické zlaté klasy.
.
Zvenku obyčejné, uvnitř zakleté – a neskutečně dobré.
.
Ingredience: 4 kukuřičné klasy, 100 g másla, 1 lžička soli, čerstvé bylinky (petržel, pažitka, tymián), stroužek česneku, špetka pepře
.
Postup:
Máslo smíchejte s nasekanými bylinkami, česnekem, solí a pepřem. Klasy povařte cca 5 minut ve vodě, poté potřete bylinkovým máslem a dejte na gril na pár minut z každé strany, dokud nezískají zlatavou barvu a kouzelnou chuť.
Další chutné recepty na čarodějnickou grilovačku naleznete v našem dřívějším článku „6 tipů, jak si vychutnat letošní čarodějnice“.