Začni jíst zdravě právě dnes

16.01.2023

Každý jsme alespoň jednou v životě použil větu – v pondělí začnu… cvičit, číst, učit se, běhat, nejíst sladké apod. Nejčastější přemlouvání je ale ke sportu a ke zdravé stravě, protože je potřeba změnit celoživotní návyky a rozbourat své denní stereotypy. Není to jednoduché, a proto to ne každá dokáže udržet. My máme ale pro vás pomocníky, které vás ve vašem rozhodnutí podrží a zjednoduší vám cestu ke zdravému stravování. Pojďme se na ně podívat.

s

d

Všechny produkty, které vám ulehčí zdravé stravování naleznete zde

zdrave_jidlo_strava_predsevzeti_novorocni

Smoothie mixéry

d

Velice obvyklým pomocníkem, který vás pravděpodobně zas tak nepřekvapí, je smoothie mixér. Zjednoduší vám výrobu snídaně na maximum. Stačí do smoothie nádoby vložit jakoukoliv zeleninu nebo ovoce, následně k lahvi připojíte mixér, zmáčknete tlačítko a rozmixujete do vámi ideální podoby. Poté stačí láhev oddělat a zašroubovat víčkem. Neušpiníte žádné jiné nádobí, protože láhev si můžete vzít rovnou do ruky a jít do práce. Připojili jsme pro vás jeden recept na oblíbené a rychlé smoothie.

d

Smoothie z manga a banánu

f

  • 200 ml mandlového mléka
  • 1/2 banánu
  • 1/2 manga
  • Pár lístku máty

d

Ovoce nakrájíme, vhodíme do mixéru a zalijeme mlékem. Rozmixujeme do krémové podoby.

smoothie_zdrave_strava_predsevzeti

Kuchyňské váhy

d

Kuchyňské váhy vám pomohou s rychlým zvážením potravin do vašeho pokrmu. Váhy Concept jsou v jednoduchém designu a mají možnost pověšení na zeď, takže ji můžete mít v kuchyni neustále při ruce. U tohoto spotřebiče vám odkryjeme ještě jednu úžasnou funkci. U kuchyňských vah Concept si totiž můžete nastavit hodiny a k tomu budík nebo minutku, takže se tento přístroj stává v mnoha ohledech multifunkční.

d

Odšťavňovače

d

Čerstvé ovocné či zeleninové šťávy neodmyslitelně patří k zdravému stravování. V obchodech jsou ale šťávy velice předražené, takže vám doporučujeme si je dělat v poklidu domova. Zvolit si můžete šnekový nebo odstředivý odšťavňovač, záleží jen na tom, zda chcete mít šťávu lehce zakalenou, ale ovoce bude plně zbaveno tekutiny nebo zda chcete čirou tekutiny, ale potraviny budou vlhké. Nemusíte se bát, že zbytky nespotřebujete, protože i z těch si můžete udělat zdravé pochutiny, recepty naleznete v článku Jak využít zbytky z odšťavňovače. Nyní si pojďme ukázat recept, jak si udělat energy booster z odšťavněných šťáv z ovoce a zeleniny.

d

Energy booster

d

  • Mrkev
  • Pomeranče
  • Zázvor
  • Kokosové mléko

d

Poměrově si šťávu udělejte podle množství, které plánujete vyrábět. Mělo by ale platit, že pomerančů by mělo být o něco více než mrkve a zázvoru přidáváte minimálně. Kokosové mléko poté přilévejte do odšťavněné šťávy podle chuti.

Fritézy

c

Možná trochu nečekaným kuchyňským spotřebičem je fritéza. Zřejmě je to z toho důvodu, že ji máme všichni spjatou s velkým množství olejem, to ale nyní neplatí pro moderní fritézy. Horkovzdušné fritézy smažení potraviny zcela bez přidaného tuku, takže jsou ideálním parťákem pro zdravou stravu. Zároveň je velice rychlá, takže do pár minut máte hotové maso, rybu, zeleninu nebo i hranolky, které (znovu upozorňuji) nejsou smažené v oleji.

d

Zeleninové hranolky

d

  • Cuketa
  • Batáta
  • Mrkev
  • Vejce
  • Mouka
  • Strouhanka

d

Na zeleninové hranolky využijeme již zmíněnou zeleninu, nemáte-li nějakou doma, stačí využít pouze jeden druh podle toho, co zrovna na vás čeká v lednici. Zeleninu nakrájejte na širší nudličky a fritézu dejte předehřát na 200 °C nebo zvolte přímo program na hranolky. Hranolky poté obalte v mouce, vejci a strouhance. Do rozmíchaného vejce vložte vaše oblíbené koření např. pepř, sůl, papriku apod. a obalte hranolky v trojobale. Vložte hranolky do fritézy a nechte je 10-13 minut smažit.

d

Inspiro

d

Varný robot Inspiro vám uvaří cokoliv, a to skoro bez práce. Stačí postupovat podle receptu, který je součástí databáze přímo v Inspiru. Můžete v hrnci vařit i pomocí manuálního nastavení, takže když v databázi nenajdete jídlo, na které máte chuť, můžete si udělat nějaké po svém. Hrnec nemusíte používat jen na vaření, ale také na hnětení, míchání, strouhání či sekání. Je to multifunkční pomocník do kuchyně.

predsevzeti_strava_zdrava_stava_odstavnovac