Úsporně a levně se spotřebiči Concept

12.01.2023

Zatočte s neúspornými spotřebiči, které vám akorát ukusují velkou část vašich financí a vložte domácnost do rukou úsporných a kvalitních malých a velkých spotřebičů Concept, který za vás zastanou velkou část práce, a ještě si za to nebudou nárokovat moc energie.

usporne_spotrebice_energie_penize_ekologie

Připravili jsme pro vás shrnutí článků, které se týkají úspory energie, vody a peněz celkově. Chcete-li se o tomto tématu více dozvědět, projděte si texty a nalezněte svou cestu, jak ušetřit.

y

Chytře vymyšleno pro úsporu energie - velké spotřebiče

x

Velký spotřebiče umí být obrovskými žrouty energie, a to především ty starší modely. Možná si říkáte, že více ušetříte, když si doma necháte starou pračku, sušičku, lednici nebo digestoř, ale není tomu tak. Energie vám může úplně zbytečně unikat. Zjistěte víc o úspoře energie u velkých spotřebičů zde. 

s

Chytře vymyšleno pro úsporu energie - malé spotřebiče

y

Ušetřit můžete i na malých domácích pomocnících, kteří vám doma vysávají, vaří vodu či pokrmy nebo upravují vzduch. Úspora u těchto spotřebičů nemusí být pouze finanční ale i časová. Například robotický vysavač pouze zapnete a necháte ho pracovat bez vaší pozornosti, to samé platí třeba pro multifunkční hrnce. Jak více ušetřit s malými spotřebiči se dozvíte v následujícím článku.

x

Jak ušetřit za elektřinu a vodu v domácnosti?

y

Jak ušetřit za vodu? Popřemýšlejte o tom, zda neměnit mytí nádobí ve dřezu za myčku nádobí. Ušetříte totiž několik desítek litrů a spotřeba energie se taky stáhne. A u ušetření elektřiny popřemýšlejte nad způsobem vaření, protože multifunkční hrnce jsou úspornější než elektrická trouba. Více si přečtěte v článku Jak ušetřit za elektřinu a vodu v domácnosti?

Jak ušetřit za provoz lednice?

x

Lednice je snad nejdůležitější místo v domácnosti. U tohoto blahodárného spotřebiče se několikrát denně schází všichni členové rodiny. Život bez lednice si snad nikdo nedokáže představit. Je ale možné ušetřit i obrovské americké lednici, kterou doma všichni milují? Jde to a o šetrných funkcích se dočtete v článku Jak ušetřit za provoz lednice?

x

Jak vařit bez plynu? Zkuste elektrické pomocníky

x

Opusťte vaření na plynu a nebojte se vložit důvěru do elektrických pomocníků na vaření. Možná vás až překvapí, jaká hračka to s nimi vlastně je. Poznejte multifunkční hrnce, varný hrnec INSPIRO nebo klasické elektrické varné desky. Chcete se o tom dozvědět více? Přečtěte si článek Jak vařit bez plynu? Zkuste elektrické pomocníky.

x

Jak ušetřit za jídlo v době neustálého zdražování potravin?

x

Znáte vakuování? Že ne? Tak to o něm začněte přemýšlet, protože díky vakuování můžete zachránit spoustu potravin a tím pádem i peněz. Vakuováním proploužíte čerstvost potravin, zpomalíte její kazivost, zachováte v nich déle živiny a také šetříte místo, protože vakuové sáčky zabírají daleko méně místa. Nechcete-li už dál plýtvat jídlem, otevřete si článek o vakuování.