Teplotní sonda dovede vaše pokrmy k dokonalosti

14.06.2023

Chcete své pečené pokrmy dovést k dokonalosti? Mít jistotu, že svým hostům nebudete servírovat přesušené nebo naopak málo propečené maso? Upéct si nadýchaný domácí chléb nebo krásně vláčné moučníky? Snadno a bez neustálého kontrolování? Pokud ano, teplotní sonda nabízí jednoduché řešení.

Co je to teplotní sonda?

.

Teplotní sonda je chytře vymyšlené a hlavně velmi praktické příslušenství, které zastává funkci kuchyňského teploměru. Bývá součástí moderních elektrických trub. Teplotní sonda může být součástí elektrické trouby, pokud ji vaše trouba nemá, můžete si pořídit kuchyňský teploměr.

.

.

.

.

Prohlédněte si všechny vestavné trouby Concept vybavené teplotní sondou

.


.

K čemu slouží teplotní sonda?

.

Teplotní nebo také pečicí sonda slouží ke kontrole vnitřní teploty pokrmů a nabízí nejpřesnější způsob pečení. Díky teplotní sondě velice jednoduše připraví perfektně propečené maso jako z luxusní restaurace i naprostý začátečník.

Jak funguje teplotní sonda?

.

Jakmile teplotní sondu připojíte a zapíchnete do pokrmu, na displeji trouby se rozsvítí ikona pečicí sondy. Podle druhu připravovaného pokrmu nastavte požadovanou vnitřní teplotu a zvolte program a teplotu pečení. V okamžiku, kdy vnitřní teplota pokrmu dosáhne vámi nastavené teploty, trouba vás upozorní zvukovým signálem.

.

Na jaké pokrmy můžu teplotní sondu využít?

.

Kromě nejrůznějších druhů masa můžete teplotní sondu využít také při přípravě moučníků nebo domácího chleba.

.Drů

Jaká je doporučená vnitřní teplota masa?

.

S teplotní sondou je dosažení ideální vnitřní teploty masa jednoduché. Stačí ji zapíchnout do připravovaného pokrmu, nastavit požadovanou teplotu a o víc se starat nemusíte. Jen dbejte na to, abyste sondu zapíchli do nejširší části masa, aby určení teploty bylo co nejspolehlivější.

  Druh pokrmu

Doporučená bezpečná

vnitřní teplota

  Drůbeží maso

celé kuře

78-82 °C

celá krůta/husa/kachna

74 °C

kuřecí prsa

77 °C

kuřecí filety

72 °C

  Vepřové maso

středně propečené

71 °C

hodně propečené

77 °C

  Hovězí, telecí, skopové maso

málo propečené

63 °C

středně propečené

71 °C

hodně propečené

77 °C

  Ryby

losos

45 °C

treska

58 °C

tuňák

50 °C

  Mleté maso

vepřové, hovězí, jehněčí

71 °C

kuřecí, krůtí

74 °C

  Chleba

90-95 °C

.

Uvedené teploty jsou orientační.