Teplotní sonda dovede vaše pokrmy k dokonalosti
Chcete své pečené pokrmy dovést k dokonalosti? Mít jistotu, že svým hostům nebudete servírovat přesušené nebo naopak málo propečené maso? Upéct si nadýchaný domácí chléb nebo krásně vláčné moučníky? Snadno a bez neustálého kontrolování? Pokud ano, teplotní sonda nabízí jednoduché řešení.
Co je to teplotní sonda?
.
Teplotní sonda je chytře vymyšlené a hlavně velmi praktické příslušenství, které zastává funkci kuchyňského teploměru. Bývá součástí moderních elektrických trub. Teplotní sonda může být součástí elektrické trouby, pokud ji vaše trouba nemá, můžete si pořídit kuchyňský teploměr.
.
.
.
.
Prohlédněte si všechny vestavné trouby Concept vybavené teplotní sondou
.
.
K čemu slouží teplotní sonda?
.
Teplotní nebo také pečicí sonda slouží ke kontrole vnitřní teploty pokrmů a nabízí nejpřesnější způsob pečení. Díky teplotní sondě velice jednoduše připraví perfektně propečené maso jako z luxusní restaurace i naprostý začátečník.
Jak funguje teplotní sonda?
.
Jakmile teplotní sondu připojíte a zapíchnete do pokrmu, na displeji trouby se rozsvítí ikona pečicí sondy. Podle druhu připravovaného pokrmu nastavte požadovanou vnitřní teplotu a zvolte program a teplotu pečení. V okamžiku, kdy vnitřní teplota pokrmu dosáhne vámi nastavené teploty, trouba vás upozorní zvukovým signálem.
.
Na jaké pokrmy můžu teplotní sondu využít?
.
Kromě nejrůznějších druhů masa můžete teplotní sondu využít také při přípravě moučníků nebo domácího chleba.
.Drů
Jaká je doporučená vnitřní teplota masa?
.
S teplotní sondou je dosažení ideální vnitřní teploty masa jednoduché. Stačí ji zapíchnout do připravovaného pokrmu, nastavit požadovanou teplotu a o víc se starat nemusíte. Jen dbejte na to, abyste sondu zapíchli do nejširší části masa, aby určení teploty bylo co nejspolehlivější.
Druh pokrmu |
Doporučená bezpečná vnitřní teplota |
Drůbeží maso |
|
celé kuře
|
78-82 °C |
celá krůta/husa/kachna
|
74 °C |
kuřecí prsa
|
77 °C |
kuřecí filety
|
72 °C |
Vepřové maso |
|
středně propečené
|
71 °C |
hodně propečené
|
77 °C |
Hovězí, telecí, skopové maso |
|
málo propečené
|
63 °C |
středně propečené
|
71 °C |
hodně propečené
|
77 °C |
Ryby |
|
losos
|
45 °C |
treska
|
58 °C |
tuňák
|
50 °C |
Mleté maso |
|
vepřové, hovězí, jehněčí
|
71 °C |
kuřecí, krůtí
|
74 °C |
Chleba |
90-95 °C |
.
Uvedené teploty jsou orientační.