Teplotní sonda dovede vaše pokrmy k dokonalosti
Chcete své pečené pokrmy dovést k dokonalosti? Mít jistotu, že svým hostům nebudete servírovat přesušené nebo naopak málo propečené maso? Upéct si nadýchaný domácí chléb nebo krásně vláčné moučníky? Snadno a bez neustálého kontrolování? Pokud ano, teplotní sonda nabízí jednoduché řešení.
Co je to teplotní sonda?
.
Teplotní sonda je chytře vymyšlené a hlavně velmi praktické příslušenství, které zastává funkci kuchyňského teploměru. Bývá součástí moderních elektrických trub.
.
.
.
.
Prohlédněte si všechny vestavné trouby Concept vybavené teplotní sondou
.
.
K čemu slouží teplotní sonda?
.
Teplotní nebo také pečicí sonda slouží ke kontrole vnitřní teploty pokrmů a nabízí nejpřesnější způsob pečení. Díky teplotní sondě velice jednoduše připraví perfektně propečené maso jako z luxusní restaurace i naprostý začátečník.
Jak funguje teplotní sonda?
.
Jakmile teplotní sondu připojíte a zapíchnete do pokrmu, na displeji trouby se rozsvítí ikona pečicí sondy. Podle druhu připravovaného pokrmu nastavte požadovanou vnitřní teplotu a zvolte program a teplotu pečení. V okamžiku, kdy vnitřní teplota pokrmu dosáhne vámi nastavené teploty, trouba vás upozorní zvukovým signálem.
.
Na jaké pokrmy můžu teplotní sondu využít?
.
Kromě nejrůznějších druhů masa můžete teplotní sondu využít také při přípravě moučníků nebo domácího chleba.
.Drů
Jaká je doporučená vnitřní teplota masa?
.
S teplotní sondou je dosažení ideální vnitřní teploty masa jednoduché. Stačí ji zapíchnout do připravovaného pokrmu, nastavit požadovanou teplotu a o víc se starat nemusíte. Jen dbejte na to, abyste sondu zapíchli do nejširší části masa, aby určení teploty bylo co nejspolehlivější.
Druh pokrmu |
Doporučená bezpečná vnitřní teplota |
Drůbeží maso |
|
celé kuře
|
78-82 °C |
celá krůta/husa/kachna
|
74 °C |
kuřecí prsa
|
77 °C |
kuřecí filety
|
72 °C |
Vepřové maso |
|
středně propečené
|
71 °C |
hodně propečené
|
77 °C |
Hovězí, telecí, skopové maso |
|
málo propečené
|
63 °C |
středně propečené
|
71 °C |
hodně propečené
|
77 °C |
Ryby |
|
losos
|
45 °C |
treska
|
58 °C |
tuňák
|
50 °C |
Mleté maso |
|
vepřové, hovězí, jehněčí
|
71 °C |
kuřecí, krůtí
|
74 °C |
Chleba |
90-95 °C |
.
Uvedené teploty jsou orientační.