Novinky skladem: kontaktní grily s teplotní sondou

09.03.2023

Patříte mezi grilovací nadšence, kteří si léto bez grilování nedovedou představit? Pokud ano, zpozorněte. Právě jsme naskladnili zcela nové kontaktní grily GE3550 a GE3500, se kterými můžete započít grilovací sezonu hned teď.

Hlavní výhody elektrických grilů

.

Na elektrickém grilu lze grilovat po celý rok, kdykoliv a za jakéhokoliv počasí. Pokud se rozhodnete oslnit své přátele svým grilovacím uměním, ale počasí vám do toho hodí „vidle“ … nevadí. Elektrický gril neprodukuje žádný kouř ani zápach, takže ho můžete rozpálit i v uzavřené místnosti. Oproti klasickému grilu nabízí kontaktní také možnost oboustranného grilování, díky kterému budou vaše pokrmy rychleji připravené a nemusíte je během přípravy obracet. Na nepřilnavém povrchu ploten se pokrmy nepřipalují a grilování je zdravější, protože nevyžaduje použití žádného tuku. A pokud gril zrovna nevyužíváte, můžete ho v uzavřené poloze uzamknout a uskladnit, aniž by vám překážel nebo zabíral místo na lince.

Nové kontaktní grily GE3550 a GE3500 myslí na každého - vegetariána i masožrouta. Ugrilujete na nich opravdu cokoliv, na co si vzpomenete. Pokud připravujete větší množství jídla najednou, využijte BBQ grilování, které poskytuje více prostoru. Vaše pochoutky můžete rozložit na obě plotny současně a je jen na vás, jestli použijete plotny hladké, vroubkované nebo je nakombinujete. Velkou výhodou je také možnost rozpálení každé plotny zvlášť na jinou teplotu, takže si intenzitu grilování uzpůsobíte přesně podle svých potřeb.

.

.

.

.

Steakoví gurmáni zbystřete

.

Nejoblíbenější funkcí každého milovníka steaků je zajisté grilovací asistent. Jednoduchou volbou dovede vaše steaky k naprosté dokonalosti. Stačí si jen zvolit váš oblíbený stupeň propečení a hotovo. Gril si nastaví přesnou teplotu a pohlídá čas přípravy. Vybírat můžete ze čtyř variant – od krvavého až po dokonale propečený.

Stupně propečení steaku:

  • Medium Rare = krvavý steak s růžovým řezem, okraje propečené s křupavou krustou, šťáva načervenalá, vnitřní teplota 54-56 °C, doba přípravy v kontaktním grilu 60 s
  • Medium = středně propečený steak s téměř hnědým až šedým řezem a narůžovělým středem, šťáva růžová, vnitřní teplota 61 °C, doba přípravy v kontaktním grilu 90 s
  • Medium Well = propečený steak v řezu téměř hnědý s náznakem růžového středu, šťáva světle růžová až šedá, vnitřní teplota 64-65 °C, doba přípravy v kontaktním grilu 120 s
  • Well Done = zcela propečený steak v řezu hnědý a maximálně propečený, šťáva světle šedá až čirá, vnitřní teplota 70 °C a více, doba přípravy v kontaktním grilu 200 s

.

Teplotní sonda

.

Oba nové grily jsou vybavené teplotní sondou, kterou oceníte zejména při grilování masa. Stačí ji zapíchnout do pokrmu a na displeji hlídat vnitřní teplotu. S teplotní sondou dovedete své grilování k dokonalosti a nikdy se vám nestane, že byste svým hostům servírovali nedopečené maso.

Více ploten více možností

.

Nové kontaktní grily Concept jsou vybavené grilovacími plotnami s hladkým a vroubkovaným povrchem, model GE3550 je v základní výbavě rozšířen také o plotny na vafle.

Vroubkované plotny

.

Tyto desky lze využít jak pro kontaktní (uzavřený), tak i pro BBQ (otevřený) způsob grilování. Kontaktní grilovaní je vhodné na přípravu steaků, hamburgerů a dalších pokrmů, které potřebujete mít rychle a rovnoměrně propečené. Výborný je také k zapékání toustů, tortill či panini.

.

Na otevřených plotnách ugrilujete vše jako na klasickém grilu. Díky vroubkovanému povrchu se potraviny dobře propečou a současně si uchovají svoji šťavnatou chuť.

.

Hladké plotny

.

Grilovací desky s hladkým povrchem jsou určené pro přípravu lívanců, palačinek, vajec, ryb, zeleniny, sýrů, bramboráků nebo k rozpékání pečiva.

.

Plotny na vafle

.

Díky grilovacím plotnám na přípravu vaflí si tuto oblíbenou pochoutku můžete připravit kdykoliv máte chuť a přesně tak, jak je máte nejraději: nasladko, naslano, ke snídani, svačině nebo jen tak, když vás honí mlsná. Plotny na vafle si můžete dokoupit i k modelu GE3500.

.

Recept na sýrové vafle

.

Suroviny: 220 g hl. mouky, 2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu, 2,5 lžičky kypřicího prášku, 1 lžička soli, 380 g kefíru, 2 vejce, 60 g másla, 90 g čedaru, čerstvě mletý pepř

.

Postup: V míse smícháme mouku, škrob, kypřicí prášek, sůl a pepř a promícháme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, poté odstavíme a přidáme kefír, vejce a sýr. Do grilu umístíme plotny na vafle a rozehřejeme. Obě směsi lehce promícháme a pečeme dozlatova.

Menu na celý den

.

Elektrický kontaktní gril si najde využití po celý den. Ráno vám provoní den sladkou snídaní v podobně lívanců, palačinek nebo vaflí, k obědu vám připraví šťavnatý steak, ke svačině panini a večer pohostí partu přátel grilovanými pochoutkami všeho druhu.