Vakuovačky

Vakuovačky

Vakuovačky

Vakuovačky, vakuové svářečky fólií nebo vakuové přístroje. Tolik názvu pro přístroj, který prodlouží životnost vašich potravin a nedovolí vám plýtvat jídlem. Zamezí přístupu vzduchu, ale zároveň zabraňuje ztrátě důležitých látek, chuti a vůni. Zjistěte o vakuovačkách víc níže.

Jak vakuová svářečka fólií funguje?

Potraviny, které chcete zavakuovat vložte do sáčku, který naleznete v balení a je přesně určen ke sváření. Sáček vložíte otevřenou stranou do vakuovačky a začnete odsávat vzduch, buď můžete zvolit automatické odsávání nebo je možné ho korigovat pomocí tlačítka. Vakuovačky jsou připravené i na vakuování potravin v dózách.

Příkon

Příkon informuje o spotřebě energie a také o rychlosti celého přístroje. Vakuovačky Concept mají příkon mezi 130 až 90 W, takže jsou velice energeticky úsporné, ale v odsávání jsou lehce pomalejší. To ale ničemu nevadí, když nezpracováváte průmyslově několik kilo potravin.

Počet svárů

Vakuovačky jsou jednosvárové nebo dvojsvárové. Ty dvojsvárové fungují úplně stejně jako ty, které dělají jenom jeden svár. Druhý svár funguje jako bezpečnostní prvek a brání roztrhání sáčku.

Hmotnost a skladnost

Než budete kupovat vakuovačku, zjistěte, zda se vám do kuchyně vejde další přístroj a popřípadě, kolik místa mu můžete věnovat. Také záleží na tom, jak velké potraviny budete chtít svářet, protože čím větší máte potraviny, tím větší potřebujete sáček a tím větší potřebujete vakuovačku.

Programy

Některé modely disponují režimy, které vašim potravinám dopřejí tu nejlepší péči. Funkce Sealing time je vhodná k tomu, že nastavíte nejlepší čas pro odsávání podle struktury potravin, např. pro suché potraviny, pro středně mokré, pro mokré potraviny s větším množství tekutiny nebo pro křehké potraviny. Přístroj poté nastaví adekvátní čas odsávání a tlak.

Také je možné svářet marinované potraviny. Vakuování je nejlepší a nejzdravější způsob pro uchování masa před grilováním. Vakuování způsobí, že se póry masa otevřou a lépe absorbují marinádu, takže jdou rychleji připravené na oheň.

Další detaily vakuovaček pro lepší a pohodlnější sváření

  • Protiskluzové nožičky
  • Vyjímatelný zásobník pro zbytkovou vlhkost
  • LED osvětlení

Další podkategorie Vakuovačky

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

7 produktů
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Vakuovačka VA0060

Vakuová svářečka PROFI Concept VA0060 s integrovanou fólií prodlouží životnost vašich potravin. Nabízí 7 provozních režimů vč. možnosti vakuování potravin v dózách a je vhodná pro vakuování suchých i vlhkých potravin.

2 999 Kč 

s DPH

Vakuovačka VA0050

Vakuová svářečka fólií Concept VA0050 o příkonu 110 W prodlouží životnost vašich potravin. Nabízí 4 provozní režimy vč. možnosti vakuování potravin v dózách a je vhodná pro vakuování suchých i vlhkých potravin.

1 899 Kč 

s DPH

Vakuovačka VA0040

Vakuová svářečka fólií Concept VA0040 o příkonu 120 W prodlouží životnost vašich potravin. Nabízí 4 provozní režimy a je vhodná pro vakuování suchých i vlhkých potravin.

1 699 Kč 

s DPH

Vakuovačka VA0010

Vakuová svářečka fólií Concept VA0010 prodlouží životnost vašich potravin. Součástí balení je 10 vakuovacích sáčků.

1 399 Kč 

s DPH