Kontaktní grily

Kontaktní grily

Elektrické grily

Grilování masa, zeleniny a jiných pochutin už není sezónní záležitostí. Díky elektrickým kontaktním grilům si může udělat grilovačku v jakémkoliv ročním období anebo si v nich jednoduše sám pro sebe připravíte snídani, oběd i večeři.

Proč si gril pořídit domů?

  • Nejde z nich kouř
  • Nemusíte pro jejich použití kupovat brikety a uhlí
  • Není potřeba hlídat oheň
  • Můžete grilovat v uzavřené místnosti
  • Jsou menší a dobře se skladují
  • Rychle se zahřívá a celkově rychle pracuje

Oboustranné použití

Elektrické grily jsou nejlepší v tom, že je možné z nich udělat dvě samostatné plochy. Jednoduše gril rozevřete do 180 °C a můžete na jedné straně grilovat maso a na druhé třeba zeleninu. To ale není vše. Zároveň na každé desce můžete navolit jinou teplotu, takže na jedné grilujete na 200 °C a na druhé třeba na 230 °C.

Chcete-li mít maso rychleji hotové, vložíte ho na gril a zakryjete, díky tomu se vám čas zkrátí o polovinu, protože se vám dělají obě strany najednou.

Nemusíte s nimi pracovat pouze venku, ale i v uzavřené místnosti

Výhodou elektrických kontaktních grilů je to, že grilovačky už nejsou pouze vázané na pěkné letní počasí, ale že můžete grilovat doma klidně i v zimě. Gril je možné používat i v kuchyni. Nejlepší je, když máte gril položený u odsavače, protože z něho jdou výpary, u kterých je potřeba, aby odcházely z bytu ven.

Materiál grilovacích desek

  • Hliníkové desky s nepřilnavým povrchem rozvádí teplo rovnoměrně po celé své ploše
  • Litinové desky s nepřilnavým povrchem vám zajistí dlouhou životnost grilu a rychle se nahřívají
  • Keramické desky s nepřilnavý povrchem se hodí na grilování jakýkoliv potravin

Tvar grilovacích ploch, aneb co na nich všechno uděláte

Některé grily jsou vybaveny vícero druhy ploten s různými tvary.

  • Rovná plocha umožňuje připravit veškerou škálu pokrmů, které například normálně děláte na pánvi. Mohou to být panini, vejce, ryby či zelenina.
  • Žebrovaná plocha je typická pro grilování steaků.
  • Desky na vafle jsou vytvořeny tak, aby se tam dalo jednoduše vlít těsto a gril vám vytvořil lahodné vafle bez toho, abyste museli kupovat domů zvlášť vaflovač.

Snadná údržba grilu

Po grilovačce se většinou nikomu nechce do náročného úklidu grilu. U elektrického je to ale jednoduché, stačí sejmout grilovací plochy, a buď je pod proudem vody umýt klasicky jako všechno nádobí nebo ho rovnou můžete vložit do myčky. Zapékáte-li s i tam dennodenně rohlík, stačí plotny jednoduše utřít vlhkým ubrouskem, abyste odstranili minimální drobky, které po zapékání zůstanou.

Užitečné vlastnosti elektrických grilů

  • Nepřilnavý povrch umožňuje grilovat bez přidaného oleje. Potraviny se k povrchu nepřipalují a nezanechávají za s sebou nepříjemnou mapu.
  • Nádoba na přebytečný tuk je umístěna ve spodu grilu, kam odtéká šťáva nebo tuk z potravin. Nádoba se poté jednoduše vyjme, vyleje se její obsah a umyje se bud v dřezu nebo v myčce.
  • Stupně propečení masa si můžete zvolit při dělají steaků. Vyberete si 3 ze stupňů Rare, Well-done nebo Medium.
  • Teplotní sonda zlepší vaše kulinářské dovednosti na maximum. Díky ní dokážete ugrilovat maso přesně na tu teplotu, kterou potřebujete.
  • Manuální režim vám umožňuje si nastavit všechno sám, aby to bylo dokonalé podle vašich představ.
  • 8 automatických programů vám přímo nabídne model grilu GE2030. Při nastavení programu se sama nastaví vhodná teplota a čas.
  • Displej umožňuje intuitivní a jednoduché používání grilu. Máte přehled, kolik stupňů právě gril má, zda už je dostatečně nahřátý nebo jak dlouho bude trvat dopečení vašeho pokrmu.

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

7 produktů
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Kontaktní gril s teplotní sondou GE3550

Kontaktní gril s teplotní sondou Concept GE3550 disponuje nepřilnavými deskami, které umožňují grilování bez oleje a snadno se čistí. Je vybaven chytrými funkcemi Split zone, Gril assistant, plotnami na vafle, digitálním ovládáním a 11 automatickými programy vč. manuálního režimu DIY.

4 999 Kč 

s DPH

Kontaktní gril s teplotní sondou GE3500

Kontaktní gril s teplotní sondou Concept GE3500 disponuje nepřilnavými deskami, které umožňují grilování bez oleje a snadno se čistí. Je vybaven chytrými funkcemi Split zone, Gril assistant a 11 automatickými programy vč. manuálního režimu DIY.

4 499 Kč 

s DPH

Kontaktní gril GE2030

Elektrický kontaktní gril SMART Concept GE2030 disponuje nepřilnavými deskami, které umožňují grilování bez oleje a snadno se čistí. Je vybaven 8 automatickými programy a možností volby stupně propečení masa.

3 499 Kč 

s DPH

Kontaktní gril GE2010

Kontaktní panini gril 3 v 1 Concept GE2010 je všestranný pomocník, který vám ulehčí práci v kuchyni. Díky vyměnitelným deskám a možnosti plného otevření ho můžete využít jako BBQ gril, kontaktní gril nebo vaflovač.

2 999 Kč 

s DPH

Kontaktní gril GE2005

Kontaktní panini gril Concept GE2005 s příkonem 1500 W je všestranný pomocník, který vám ulehčí práci v kuchyni. Nabízí možnost BBQ grilování na rozevřených deskách a je vybaven regulátorem teploty.

1 299 Kč 

s DPH