Jak spárovat robotický vysavač Concept s aplikací

16.03.2023

Máte obavy z moderní technologie a z jejího nepochopení? Nemusíte. I ten zdánlivě nejtěžší krok vám chceme, co nejjednodušeji předat a popsat, abyste mohli robotický vysavač s klidným srdcem zakoupit. Pojďme si tedy ukázat cestu, jak spárovat robotický vysavač Concept s aplikací?

roboticky_vysavac_rozdeleni_mistnosti_aplikace

Prvním zásadním krokem je stáhnutí mobilní aplikace Concept Home do zařízení, kterou najdete jak na Androidu, tak na iOS. Aplikaci si umístěte na plochu telefonu tak, ať ji máte stále při ruce. Nyní ji otevřete. V pravém rohu klikněte na červené plus a následně na „přidat zařízení“. Po rozkliknutí vyberte vaši WiFi síť, je důležité, aby šlo o typ 2.4GHz, jinak vám spárování nebude fungovat. V tomto případě kontaktujte svého poskytovatele WiFi sítě a dohodněte se na jeho změnění. Není to nic těžkého.

Je-li všechno v pořádku v nastavení WiFi, stačí vložit heslo a stisknout tlačítko „další“. Nyní vás bude aplikace přesně navádět v dalších krocích. Pojďme si je popsat.

c

1. Restartujte robotický vysavač podržením dvou tlačítek najednou a stiskněte „další“.

2. Připojte WiFi telefonu k hotspotu a pokračujte tlačítkem „připojit“.

3. Budete přesměrovaní do nastavení WiFi v telefonu a zde zvolíte hotspot robotického vysavače.

4. Vraťte se do aplikace, kde bude probíhat dokončování párování. Může trvat několik minut.

5. Robotický vysavač je spárovaný s aplikací. Gratulujeme.

A co dál? Nakoukněme společně do aplikace, která je přehledná a její ovládají intuitivní.

x

Po spárování vypusťte robotický vysavač na jeho první úklid. Během toho si naskenuje celou vaši domácnost a vy následně uvidíte v aplikaci mapu svého domova, kterou jen uložíte. Máte-li pocit, že si ji robot špatně naskenoval, stačí kliknout na „úprava mapy“ a manuálně místnosti rozdělit nebo sjednotit podle vašeho uvážení. Místnosti je možné si pojmenovat a nastavit k nim přesný čas a den úklidu. V daném nastavení také přidáte míru opakování úklidu, sací sílu a režim. Pro každou místnost můžete vše nastavit individuálně. Plus je možné vybrat zónu, kterou označíte jako zakázanou, tím pádem vám tam robot nevjede. Do aplikace uložíte až 5 map, mezi kterými lze snadno přepínat. V nastavení si také zvolte jazyk robota, kterým na vás bude mluvit a jeho hlasitost.

x

Potřebujete názornou ukázku? Pusťte si video níže. 

d