Jak na čisté a zdravé zuby? Zvolte sonické kartáčky

24.02.2023

Zářivý úsměv, kterému dodávají na lesku bílé zuby, jsou snem každého. Někteří z nás mají genetické predispozice pro bělejší zuby, ale jiní bohužel ne a musí tomu více pomáhat. Svěřte své zuby do péče sonických kartáčku na zuby, které dopřejí vašim zubům i dásním luxusní péči.

Se sonickým zubním kartáčkem dosáhnete vysoce efektivní péče o zuby a dásně a několikanásobně vyšší účinnosti než s klasickým. Kartáček zvládá čištění mezizubních prostorů a odstraňování skvrn na sklovině. Pracuje na základě jemných ultrazvukových vibrací a hlavice vibruje rychlostí 40 000 kmitů za minutu. Kartáček vám nabídne až 5 režimů čištění – Clean, White, Polish, Soft a Sensitive.

s

Součástí vyměnitelných hlavic je i monitoring, který vám ve spojení s mobilní aplikací ukáže, jak dobře si čistíte zuby, a jaká místa byste neměli opomenout. Kartáček je vybaven speciálními modrými štětinami, které vyblednutím upozorní na nutnost výměny hlavice.

s

Benefity sonického kartáčku jsou také v časovači, který vám pohlídá správnou dobu čištění a v cestovním pouzdře, díky kterému kartáček můžete kamkoliv hygienicky převážet a zároveň ho v něm nabíjet.

Jak si správně čistit zuby s elektrickým kartáčkem krok za krokem

x

1. Na hlavici kartáčku naneste zubní pastu zhruba o velikosti hrášku. Volte spíše pasty méně pěnivé.

d

2. Kartáček namočte a vložte do úst.

d

3. Až poté ho zapněte a zvolte požadovaný program. Zapnete-li ho mimo ústa, odlítne vám pasta a všude vám bude odstřihovat voda.

d

4. Ze začátku můžete pocítit lechtání v ústech, na které si pravidelným čištěním zvyknete.

d

5. Chytrý časovač, který je nastaven zubními lékaři na doporučené 2 minuty, vás každých 30 sekund upozorní na přesun do další části ústní dutiny.

d

6. Přiložte hlavici na dásně v úhlu 45 stupňů a pod velmi jemným tlakem pomalu pohybujte směrem od dásní k vrchní části korunky. Nakonec pomalým pohybem vyčistěte i kousací plochy zubů. Při čištění na zuby netlačte – dotýkejte se jen konci štětin.

d

7. Zvýšenou pozornost věnujte vnitřní straně předních zubů, kde se nejčastěji tvoří zubní kámen.

d

8. Po ukončení programu hlavici opláchněte pod tekoucí vodou a nechte uschnout.

d

9. Hlavici doporučujeme každé 3 měsíce. Na změnu vás upozorní i blednutí modrých štětin na kartáčku.

Babské rady na krásné zuby a vonný dech

  • Krvácení z dásní - pravidelně vyplachujte ústa šalvějovým čajem
  • Vybělení zubů – na klasický kartáček naneste trochu jedlé sody, vyčistěte zuby a nechte chvíli působit. Poté ústa vypláchněte a znovu vyčistěte pomocí zubní pasty
  • Vonný dech – ve čtvrt litru vody nechte projít varem lžičku tymiánu, následně 15 minut louhujte, sceďte a kloktejte alespoň třikrát denně

Aplikace Teethcare pro zlepšení návyků

x

Zubní sonický kartáček ZK5000 a ZK5001 je možné díky Bluetooth připojit k mobilní aplikaci Teethcare, která je kompatibilní od iOS 8 a Android 5. Aplikace má vaše zuby rozdělené do 16 zón a u každé vám sdělí, jak dobře jste ji vyčistili, popřípadě jak moc jste ji zanedbali. Tím pádem při čištění neopomenete žádné místo, protože vám to aplikace nedovolí. Můžete také sledovat minulá data a progres jak v době trvání, frekvenci a v celkovém čištění. Aplikace vás upozorní na výměnu hlavic, ale také na každodenní čištění. Nastavte si konkrétní dny i čas, kdy chcete dostat upomínku a pokračujte v cestě za zářivým úsměvem.