Jak funguje katalytické čištění trouby?

26.05.2023

Trouby opatřené katalytickými deskami patří do kategorie samočisticích trub. Svému majiteli tak usnadní plno práce, času i energie zdlouhavým čištěním, které je dobré provádět ideálně po každém pečení. Samočisticí trouba to zvládne sama. A jak vlastně katalytické čištění probíhá?  

Jak probíhá katalytické čištění?

.

Samočisticí trouby s katalýzou jsou vybaveny katalytickými vložkami, které se starají o čistotu vnitřního prostoru. Jsou opatřeny speciálním porézním materiálem, který zabraňuje usazování nečistot na bočních stranách trouby. Proces samočistění probíhá rovnou během pečení, kdy vložky vzniklé nečistoty absorbují a vypálí. Po vychladnutí stačí troubu vytřít vlhkým hadříkem.

Výhody katalytického čištění

.

Velkou výhodou samočisticích trub s katalytickými vložkami je, že čištění probíhá automaticky během pečení. Nemusíte tedy spouštět žádný speciální program. Čištění je navíc ekologické, protože nepotřebujete používat žádné chemické prostředky. Katalytické desky pojmou a zároveň odstraní veškerou mastnotu, takže trouba zůstává neustále čistá.

.

.

.

.

Jak často je nutné katalytické desky měnit?

.

Aby byla zachována účinnost katalytických desek, je vhodné je čas od času měnit. Jak často samozřejmě opět závisí na četnosti používání trouby, ideálně však po 4 až 5 letech.

.

Prohlédněte si všechny trouby Concept opatřené katalytickými deskami