Grilování s netradičními pokrmy i třeba na podzim

24.10.2022

Na tradičních grilovačkách nemůže chybět steak, hermelín a zelenina. Trojka, kterou si každý rád hodí na gril a pochutná si na ní. Co když ale tuto klasiku trochu pozměníme a zkusíme vám nabídnout grilovačku v trochu v jiném provedení? A co když vám řekneme, že tradiční grilovačku můžete přenést domů a zažít ji třeba v zimě? Vyzkoušejte doporučené pochoutky na našem novém elektrickém grilu GE2030.

c

Plněné žampióny

c

Plněné žampiony nejsou pokrmem na zahnání hladu, nýbrž na započetí grilovačky. Žampiony jsou předkrmem, který nadchne a hlavně neomrzí. Můžete je totiž naplnit čím chcete. Výbornou směsí je slanina s čedarem, vinná klobása s tymiánem nebo s jakýkoliv druhem sýra. Žampiony vydlabeme, abychom měli pouze hlavičku a místo, kam dát směs. Nohu s vnitřkem pokrájíme a připravíme na pánvi do směsi, ať nemáme žádné zbytky. Poté žampiony naplníme a dáme na 15 minut na gril.

Sýr halloumi

c

Halloumi je kyperský polotvrdý sýr, který obsahuje ovčí i kozí mléko. Konzistencí připomíná lehce mozzarellu. Sýr upravený na grilu roztančí vaše chuťové pohárky, že příště už si jiný nedáte. Nemusíte se trápit s náročnou přípravou, jednoduše sýr nakrájejte na plátky, dochuťte oblíbeným kořením či bylinkami a hoďte na gril.

Špízy

c

Nastává chvíle pro milovníky masa. I přes to, že špízy nejsou flákota, nabídnou vám větší škálu chutí, a hlavně víc možností, jak je udělat. Díky tomu se nebudete opakovat a návštěvě připravíte vždy něco jiného. Na přípravu špízu si vybereme oblíbenou zeleninu a maso, nakrájíme na menší kousky a napíchneme je na grilovací jehly. Maso je dobré ještě předtím posypat grilovacím kořením a polít olivovým olejem. Poté vložíme na gril a po každých třech minutách otočíme špíz na jednu ze čtyř stran.  

Grilovaný ananas

x

Dokonalý dezert, který prvním zakousnutím sdělí, že to zaručeně nebude poslední kousek. Budete totiž chtít ještě a ještě. Grilovaný ananas připravíme tak, že ho zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka nebo na plátky. Potřeme ho buď medem nebo rozpuštěným máslem s třtinovým cukrem. Poté grilujeme 2 až 3 minuty z každé strany.

Všechny pochoutky si můžete ugrilovat na novém elektrickém grilu Concept GE2030, s kterým můžete zažít grilovačku v jakémkoliv období, protože s elektrickým grilem můžete vytvářit dobroty i doma v kuchyni. Gril od Conceptu vám nabídne 8 přednastavených programů, díky kterým si přístroj sám nastaví, jakou teplotu a čas na daný pokrm potřebuje. Jste-li milovníci steaků, zvolte si nejlepší propečení právě pro vás. Je to RARE, MEDIUM nebo WELL-DONE? V neposlední řadě vás u grilu uchvátí možnost otevření do 180 °C a nepřilnavé desky, které se jendoduše umyjou v dřezu ale i v myčce. Gril si můžete prohlédnout na našich webových stránkách www.my-concept.cz.