Elektrokoloběžky

Elektrokoloběžky

Elektrokoloběžky

Rychlý dojezd do školy nebo do práce bez řidičáku je dneska hračka. A ne, nemusíte ani šlapat, jednoduše vás to sveze kamkoliv bez námahy. Už víte? Ano, jsou to elektrokoloběžky. Jak ale takový dopravní prostředek vyprat, a co si dát pozor? Čtěte víc níže.

Proč říct ANO elektrické koloběžce?

  • Doprava bez námahy
  • Ekologicky
  • Řízení bez řidičáku
  • Skladnost
  • Jízda po všech površích
  • Vyměnitelná baterie
  • Jednoduché ovládání

Jak koloběžku ovládat?

Koloběžka nabízí 3 režimy rychlostí, a to začátečník (max. 6 km/h), pokročilý (max. 15 km/h) a sportovní (max. 25 km/h). Vyberete si tu, která vám v danou chvíli vyhovuje a poté se jen jemně odrazíte a můžete jet. Rychlost regulujete pomocí tlačítka plynu. Mírným sešlápnutím zadní brzdy přibrzdíte a stisknutím brzdové páky úplně zastavíte.

Na co se zaměřit při výběru elektrické koloběžky?

Než se pro elektrokoloběžku rozhodnete, zjistěte, jaká je pro vás doopravdy ta nejlepší. Zaměřte se na parametry jako je nosnost, hmotnost, rozměry, materiál rámu a kol, ale také na baterii a její kapacitu. Pojďme se nyní na všechny parametry podívat blíže.

Jaká je nosnost koloběžky a jak moc je sama těžká?

Nosnost elektrokoloběžek Concept je 120 kg. V zájmu vlastní bezpečnosti se nepokoušejte překračovat tento limit. Sama koloběžky váží okolo 14 kg. Skládací elektrokoloběžka je velice skladná, díky čemuž se vám s ní bude dobře manipulovat. Jednoduše složíte řídítka k desce a můžete si koloběžku posouvat po jednom kole, poté ji zvednete pomocí řídítek. Není tedy problém s ní cestovat jinými dopravními prostředky.

Jaké jsou rozměry jednotlivých částí elektrokoloběžky?

Elektrokoloběžky Concept jsou dlouhé 1083 mm, široké 401 mm a vysoké podle toho, zda jsou složené nebo rozložené. Výška v rozloženém stavu je tedy 1186 mm a ve složeném 460 mm.

Kola elektrokoloběžek

Elektrokoloběžky Concept jsou vybaveny pneumatikami, které tlumí otřesy a jsou vhodné na všechny povrchy, dokonce s ní můžete vyjet na členitější terén. Elektrokoloběžka je tedy vybavena velkými 10palcovými koly.

Vyměnitelná baterie

Elektrické koloběžky jsou poháněny baterií, která je vyjímatelná, takže si ji vždycky můžete odnést, když potřebuje koloběžku někde ponechat nebo ji můžete vyměnit za jinou, než se vám zase zpátky plně dobije. Nabíjení baterie trvá 5-6 hodin a dojezd na jedno dobití je různý. U některých je to 25 km u jiných až 40 km.

Maximální rychlost

Elektrokoloběžky Concept dosahují rychlosti až 25 km/h. To je dostatečná rychlost na to, abyste se co nejrychleji někam dostali, ale zároveň, aby to bylo stále bezpečné.

Brzdy

Koloběžka je vybavena dvojitým brzdným systémem, a to hlavní kotoučovou brzdou a zadní blatníkovou, která vám umožní si snadno přibrzdit lehkým sešlápnutím. S bržděním se také pojí systém rekuperace, díky kterému se sbírá energie z brždění a vrací se zpátky do baterie, čímž se prodlužuje její výdrž.

Další vychytávky, které na elektrokoloběžce najdete:

  • LED displej přehledně ukazuje rychlost, režim a kapacitu baterie.
  • Tempomat se sám aktivuje po 6sekundové konstantní rychlosti a udržuje aktuální rychlost do doby, než nepřidáte plyn nebo nezačnete brzdit.
  • Světla a odrazky jako bezpečnostní prvky naleznete na řídítkách a blatnících. Vpředu na řídítkách je bílé světlo, které je potřeba před jízdou zapnout a na zadním blatníku je červené světlo, které se aktivuje samo. Celé koloběžka je jinak oseta reflexními prvky, které zvyšují viditelnost ve tmě.
  • Stojánek
  • Blatníky
  • Zvonek

Elektrokoloběžka do terénu i do města

Elektrokoloběžky vás nebudou limitovat v tom, kam vyrazit. Díky velkým pneumatikám můžete vyrazit do terénu, ať už jde o lesní cesty nebo louky. Je tedy i skvělým prostředkem pro lidi na vesnicích, kteří dlouho dochází na zastávku autobusu nebo vlaku. Samozřejmě je plně využijete i městech a jednoduše si je vezmete i do dopravních prostředků, když se potřebuje rychleji přesunout na vzdálenější místo.

Oprava elektrokoloběžky

Jedinou opravu, kterou může koloběžka vyžadovat je propíchnutí duše, což se občas stává u kole, ale i auta. Naštěstí s koloběžkou nemusíte nikam chodit, a jestli jste alespoň trochu zruční, určitě si ji dokážete vyměnit sami, a to podle videa, které jsme pro vás natočili. Pustit si ho můžete zde.

Bezpečnost na koloběžce

Pro jízdu na koloběžce je potřeba dodržovat bezpeční opatření, aby nedošlo k havárii. Především dodržujte nosnost koloběžky a nejezděte na koloběžce ve dvou. Nejsou to elektrokoloběžky pro dva, ale pro jednoho. Obzvlášť se vyvarujte jízdě s dítětem, které se vám kdykoliv může začít kývat a ztratíte rovnováhu. Elektrokoloběžku mohou používat osoby starších 15 let.

Při jízdě si vždy zapínejte světla, ať jste na vozovce vidět a nejezděte rychlostí, kterou nejste schopni již korigovat. Nejezděte na koloběžce během nepříznivého počasí, a když jste pod vlivem alkoholu a návykových látek. Pamatujte taky, že jste součástí silničního provozu, takže dodržujte všechna jeho pravidla.

Další podkategorie Elektrokoloběžky

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

11 produktů
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Elektrická koloběžka Crossader 7.0 SC7000

Elektrická koloběžka Concept SC7000 Crossader 7.0 s dojezdem 70 km je vhodná do města i do terénu. Disponuje velkými koly, bytelnou konstrukcí, vyjímatelnou baterií, tempomatem a systémem rekuperace. Rychle a snadno ji složíte např. do auta. Můžete ji propojit s mobilní aplikací Concept Home a pomocí chytrého telefonu sledovat historii jízd, stav baterie nebo ji uzamknout.

19 999 Kč 

s DPH

Elektrická koloběžka Crossader 4.5 SC4500

Elektrická koloběžka Concept SC4500 Crossader 4.5 s dojezdem 45 km je vhodná do města i do terénu. Disponuje velkými koly, bytelnou konstrukcí, vyjímatelnou baterií, tempomatem a systémem rekuperace. Rychle a snadno ji složíte např. do auta. Můžete ji propojit s mobilní aplikací Concept Home a pomocí chytrého telefonu sledovat historii jízd, stav baterie nebo ji uzamknout.

16 999 Kč 

s DPH

Elektrická koloběžka Crossader 4.0 SC4000

Elektrická koloběžka Concept SC4000 Crossader s dojezdem 40 km je vhodná do města i do terénu. Disponuje velkými koly, bytelnou konstrukcí, vyjímatelnou baterií, tempomatem a systémem rekuperace. Rychle a snadno ji složíte do auta nebo veřejné dopravy.

14 999 Kč 

s DPH

Elektrická koloběžka Crossader 4.0 SC4010

Elektrická koloběžka Concept SC4010 Crossader s dojezdem 40 km je vhodná do města i do terénu. Disponuje velkými koly, bytelnou konstrukcí, vyjímatelnou baterií, tempomatem a systémem rekuperace. Rychle a snadno ji složíte do auta nebo veřejné dopravy. Můžete ji propojit s mobilní aplikací Concept Home a sledovat historii vašich jízd, spotřebu baterie nebo ji uzamknout a zabránit jejímu odcizení.

12 999 Kč 

s DPH

Elektrická koloběžka Crossader 2.5 SC2500

Elektrická koloběžka Concept SC2500 Crossader s dojezdem 25 km je vhodná do města i do terénu. Disponuje velkými koly, bytelnou konstrukcí, vyjímatelnou baterií, tempomatem a systémem rekuperace. Rychle a snadno ji složíte do auta nebo veřejné dopravy.

10 999 Kč 

s DPH