Napařovací žehličky

Napařovací žehličky

Napařovací žehličky

Napařovací žehlička pravděpodobně nechybí nikomu v domácnosti. Každý ji ale používá s jinou frekvencí. Někdo žehlí každý kousek prádla, jiný jen vybrané oblečení. Žehličku ale potřebuje každý a na tom se určitě shodneme. Jak si ale mezi napařovacími žehličkami vybrat?

Charakteristika napařovacích žehliček

Jak vůbec poznáte napařovací žehličku? Je to poměrně jednoduché. Většinou v obchodech nebo na e-shopech naleznete jednom napařovací žehličky, jsou na trhu většinově zastoupené. S jistotou napařovací žehličku poznáte tak, že je vybavena malými otvory na žehlicí ploše ze spodu přístroje. Z nich vychází potřebné množství páry, které prádlo zvlhčí a lépe vyžehlí.

Plusy napařovacích žehliček

  • Rychle se nahřívá - do minuty můžete žehlit
  • Díky napařovacím otvorům nemusíte prádlo kropit
  • Žehlička je skladná a lehce se s ní manipuluje
  • Pára rychle vyžehlí i hrubší materiály

Materiál žehlicí plochy

Materiál žehlicí plochy má vliv na skluz žehličky na prádlo a také na rychlost přizpůsobení plochy na danou teplotu.

  • Keramika je nejkvalitnější z materiálů u žehliček. Je odolná proti škrábnutí, lehce klouže po tkanině a rychle s přizpůsobí nově zvolené teplotě. Tuto žehličku naleznete i u značky Concept.
  • Durillium je odolný materiál, který zajišťuje rychlou manipulaci s napařovací žehličkou a zároveň má velice dobrý skluz po materiálu.
  • Nerez a hliník jsou materiály, které se běžně používají. Je důležité si dát ale pozor na jejich poškození, protože poté může dojít k zadrhávání a lepení žehličky na oblečení.

Parní výkon

Hodnota parního výkonu udává, kolik gramů páry žehlička konstantně vypouští za každou jednu minutu žehlení. Pro snadnou práci s žehličkou na prádlo by se měl parní výkon pohybovat kolem 30-40 g/min.

Parní ráz

Studený hrot Parní ráz udává objem vypuštěné páry, která žehlička uvolní po stisknutí konkrétního tlačítka. Minimální hodnota by se měl pohybovat okolo 180 g/min, pro snadné žehlení by měla umět dokázat překonat 200 g/min.

Další funkce zjednodušující žehlení

  • Větší délka přívodního kabelu umožňuje jednodušší manipulaci s žehličkou, i když jste dál od zásuvky
  • Anti Drip je funkce, která zabraňuje odkapávání
  • Anti Calc umožňuje odvápňování žehličky
  • Rozprašovač je vhodný využit na místa, která jsou silně zmuchlaná a nejdou dohladka vyžehlit bez pokropení

Na co byste se měli ještě při výběru soustředit?

Některé žehličky jsou dělané v menších velikostech, aby se dali lehce skladovat a popřípadě převážet na jiná místa. Jsou vhodné pro častější cestovatele, které rádi využívají karavany nebo do malých bytů, kde šetříte každé místo.

Napařovače oděvů

V nabídce Concept naleznete i napařovače oděvů, které fungují trochu jinak, ale urychlují a usnadňují proces žehlení. Více se o nich dozvíte v kategorii Napařovače oděvů.

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

1 produkt
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Napařovací žehlička ZN8012

Napařovací žehlička Concept ZN8012 o příkonu 2200 W vám umožní mnohem snazší a pohodlnější žehlení. Její největší předností je keramická žehlicí plocha s vysokou kluzností, odvápňovací funkce Anti-calc a funkce proti odkapávání Anti-drip.

599 Kč 

s DPH